Verhalen van collega's

Verhalen van collega's

Wie zijn de gezichten achter JGZ? En hoe ervaren zij hun werk? Lees hier de persoonlijke verhalen van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, assistentes en andere collega's.

Verhalen van collega's

Een warme bestemming

"Van stage lopen in de psychiatrie, de thuiszorg tot aan de jeugdgezondheidszorg. Met al deze stages op zak heb ik aan verschillende vormen van zorg mogen snuffelen."

Lees meer

Stagiaire naar jeugdverpleegkundige

Lisanne is een stagiaire die is blijven ‘plakken’. Lisanne schreef haar afstudeeronderzoek over het prenatale huisbezoek, wat sinds dit jaar een nieuwe wettelijke taak is van JGZ.

Lees meer

Een klein maar fijn team

Ooit begonnen als stagiaire maar sinds 2015 is Shafara officieel in dienst als jeugdverpleegkundige bij JGZ. De eerste jaren heeft ze collega's in verschillende regio's vervangen.

Lees meer

Kinderen is de rode draad

"Ik begon als assistente van de schoolarts. Na 8 jaar heb ik de overstap gemaakt naar managementassistente. Een leuke, nieuwe uitdaging en een voordeel dat ik het werkveld al kende."

Lees meer

Creëren van een prettige sfeer

"Al geruime tijd werk ik als assistente bij JGZ op het consultatiebureau in 's Gravenzande. Je ziet veel ouders. Het is mooi en belangrijk werk, dat realiseer ik mij goed."

Lees meer

Dynamiek, veerkracht en kwetsbaarheid

“17 jaar. Al 17 jaar werk ik met deze doelgroep. Elke keer weer raak ik geboeid door de dynamiek, de veerkracht en tegelijkertijd ook de kwetsbaarheid van de kinderen."

Lees meer

Geen één dag hetzelfde

"Wat ik zo leuk vind aan de leeftijd ‘4 tot 18 jaar’ is het contact met de leerling zelf. Je hebt vaak leuke gesprekken. Soms luchtig, soms diepgaander."

Lees meer

Verrassend veelzijdig

Maren had het lef om tijdens het consult van haar kindje de jeugdarts het hemd van het lijf te vragen. Wat bleek? Onbekend maakt inderdaad onbemind!

Lees meer