Verhalen van collega's

Verhalen van collega's

Wie zijn de gezichten achter JGZ? En hoe ervaren zij hun werk? Lees hier de persoonlijke verhalen van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, assistentes en andere collega's.

Verhalen van collega's

Een cadeautje voor ouders

Van het ophalen van een groente- en voedselpakket, het koppelen van moeders met een klein netwerk tot het bij elkaar verzamelen van een babyuitzet voor een goede start van een kindje. Hier staat Marianne iedere dag met liefde voor op.

Lees meer

Blog van Plony

Plony Zwetsloot is al decennialang werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. Door de jaren heen heeft ze veel veranderingen in de branche meegemaakt. Bij JGZ werkt ze als jeugdverpleegkundige bij het telefonisch spreekuur en is ze ambtelijk secretaris en adviseur van de ondernemingsraad.

Lees meer

Sterk in je lijf, sterk in je werk

“Geen idee had ik, toen ik startte met de HBO-V opleiding. Medische handelingen vond ik eigenlijk niet zo interessant. Mijn hart ging juist sneller kloppen van een goed gesprek met klanten, die ik moed gaf om door te gaan. Een aanknopingspunt om te onthouden dus.

Lees meer

Blog van Mieke

De 61-jarige Mieke Noya is een bekend gezicht. Niet alleen werkt ze al jaar en dag bij JGZ, ook heeft ze verschillende functies gehad binnen onze organisatie. Sinds 2019 is ze gestationeerd in Delft en is ze Regisseur Regie op Preventie in deze gemeente.

Lees meer

Stagiaire naar jeugdverpleegkundige

Lisanne is een stagiaire die is blijven ‘plakken’. Lisanne schreef haar afstudeeronderzoek over het prenatale huisbezoek, wat sinds dit jaar een nieuwe wettelijke taak is van JGZ.

Lees meer

Een klein maar fijn team

Ooit begonnen als stagiaire maar sinds 2015 is Shafara officieel in dienst als jeugdverpleegkundige bij JGZ. De eerste jaren heeft ze collega's in verschillende regio's vervangen.

Lees meer

Kinderen zijn de rode draad

"Ik begon als assistente van de schoolarts. Na 8 jaar heb ik de overstap gemaakt naar managementassistente. Een leuke, nieuwe uitdaging en een voordeel dat ik het werkveld al kende."

Lees meer

Creëren van een prettige sfeer

"Al geruime tijd werk ik als assistente bij JGZ op het consultatiebureau in 's Gravenzande. Je ziet veel ouders. Het is mooi en belangrijk werk, dat realiseer ik mij goed."

Lees meer

Dynamiek, veerkracht en kwetsbaarheid

“17 jaar. Al 17 jaar werk ik met deze doelgroep. Elke keer weer raak ik geboeid door de dynamiek, de veerkracht en tegelijkertijd ook de kwetsbaarheid van de kinderen."

Lees meer

Geen één dag hetzelfde

"Wat ik zo leuk vind aan de leeftijd ‘4 tot 18 jaar’ is het contact met de leerling zelf. Je hebt vaak leuke gesprekken. Soms luchtig, soms diepgaander."

Lees meer

Verrassend veelzijdig

Maren had het lef om tijdens het consult van haar kindje de jeugdarts het hemd van het lijf te vragen. Wat bleek? Onbekend maakt inderdaad onbemind!

Lees meer