Geen één dag hetzelfde

Verhaal van Kim

"Wat ik zo leuk vind aan de leeftijd ‘4 tot 18 jaar’ is het contact met de leerling zelf. Je hebt vaak leuke gesprekken. Soms luchtig, soms diepgaander en door goed te luisteren kun je de jongere echt zien."

Geen één dag hetzelfde

Mijn naam is Kim Engels en ik ben nu 3 jaar werkzaam als jeugdverpleegkundige 4-18 jaar in Leidschendam-Voorburg. Ik werk hier met veel plezier. Vooral omdat geen één dag hetzelfde is. Als JGZ jeugdverpleegkundige werk je in de preventieve gezondheidszorg.

Tijdens mijn dagelijkse werk zie ik kinderen op de basis- of middelbare school voor gezondheidsonderzoeken. Wat ik zo leuk vind aan de leeftijd ‘4 tot 18 jaar’ is het contact met de leerling zelf. Je hebt vaak leuke gesprekken. Soms luchtig, soms diepgaander en door goed te luisteren kun je de jongere echt zien. Inspelen op de behoeften, kijken wat er nodig is en samen zoeken naar oplossingen die kunnen helpen. Daar word ik heel blij van.

Samen de schouders eronder

Bij JGZ werken we in kleine zelforganiserende teams en de contacten met mijn collega’s zijn warm, ondanks dat je vrij solistisch werkt. In het voor- en najaar staan we met veel collega’s in de sporthallen klaar om grote groepen kinderen te vaccineren. Dit zijn altijd intensieve maar gezellige dagen. Samen de schouders eronder om kinderen uit onze regio te beschermen tegen ernstige ziekten

Quality time

Ik vind het een pre dat je het weekend en de schoolvakanties vrij bent. Hierdoor heb ik quality time samen met mijn man en kinderen. Doordat ik werk en privé goed kan combineren zit ik hier dan ook helemaal op mijn plek.