Een klein maar fijn team

Verhaal van Shafara

Shafara Jahangier is jeugdverpleegkundige voor kinderen van 0-4 jaar. Wat haar werk zo leuk maakt? Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

Een klein maar fijn team 

Ooit begonnen als stagiaire maar sinds 2015 is Shafara officieel in dienst als jeugdverpleegkundige. De eerste jaren heeft ze collega's in verschillende regio's vervangen op de consultatiebureaus. Sinds 2018 zit ze op haar vaste stek in Den Hoorn. Hier werkt ze in een klein maar fijn team.

Feesten & partijen 

Dat ik het naar mijn zin heb is een understatement. Het is een fijne organisatie om voor te werken. Naast het uitdagende werk zijn er regelmatig feestjes en activiteiten. Twee keer per jaar worden er ook TOP-middagen georganiseerd. Het is hét moment dat alle collega's uit de regio samenkomen, om te praten over innovaties binnen ons vakgebied. Super leerzaam en fijn om elkaar face to face te spreken, onder het genot van een kop koffie. Vanwege corona is dit een aantal keren niet doorgegaan. Ik hoop dat het snel weer georganiseerd kan worden.

Elkaars kracht

Bij JGZ werken we met zelf organiserende teams (ZOT). Ons team is op het moment volop bezig met klanttevredenheid. Hierbij kijken we naar individuele eigenschappen en hoe we deze kunnen verbeteren. Hier heb ik persoonlijk al veel geleerd. Ik ben een echte doener en praat vrij veel. Maar het is ook belangrijk dat ik anderen aan het woord laat. 

Mag ik van dit moment gebruik maken om mijn manager te complimenteren? Ze geeft ons aandacht, waardering en zet ons echt in onze eigen kracht. Dat is hele fijne basis om mee te werken. 

Liefde voor het vak

Een luisterend oor voor ouders en kinderen te kunnen bieden. Dat vind ik belangrijk. Ik ben er voor ze en dat weten ze. Ze kunnen me altijd bellen. En als er dringende vragen zijn en ik ben niet aan het werk? Dan kunnen ouders ook terecht bij het telefonisch spreekuur van JGZ. Ja, je kunt wel stellen dat ik gewoon van mijn werk houd. Maar op mijn vrije dagen geniet ik ook hoor! Dan ben ik er voor mijn dochter en maak ik graag tijd vrij voor mijn eigen bakery. 

Shafara

Shafara tijdens het JGZ festival met als thema Happy, Healthy & To the future.