Cursussen

Cursussen

JGZ organiseert regelmatig korte cursussen en themabijeenkomsten om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Ouders/verzorgers kunnen gebruikmaken van de cursussen die gegeven worden in hun eigen gemeente.

Online cursus

Start van een fijn gezin

Een thema-avond ter voorbereiding op het ouderschap. Een goede samenwerking van ouders is de basis voor een fijn gezin. Er komen verschillende onderwerpen aan bod.

Online cursus

Peuter-ontwikkeling

Bij deze thema-avond staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve avond waar ervaringen met andere ouders uitgewisseld kunnen worden. We zullen met elkaar ingaan op de lastige momenten waar je als ouder van een peuter mee te maken kan krijgen.

Puber in huis

Hoe ga ik om met het gedrag van mijn puber en hoe blijf ik in contact met mijn puber? Je ontvangt informatie over de diverse veranderingen in de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein.

Online cursus

Positief opvoeden

In de online cursus Positief Opvoeden leer je als ouder om oorzaken van gedragsproblemen te herkennen. Ook krijg je tips om gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.

Online cursus

De kracht van Positief Opvoeden

Iedere ouder heeft zo zijn eigen manier van opvoeden. Je doet je best, maar het is niet altijd makkelijk. Stoor jij je wel eens aan het gedrag van je kind? Ben je onzeker of geeft het je stress? De methode Positief Opvoeden kan je helpen. Je leert je kind beter te begrijpen.

Online cursus

Omgaan met emoties van je kind

Ieder kind krijgt in zijn of haar leven te maken met tegenslagen of stress. Het is belangrijk dat je kind de vaardigheden leert om daarmee om te gaan. Dan is je kind veerkrachtig en staat hij of zij positief in het leven. Dat heeft invloed op geluk, welbevinden en succes in het latere leven. Hoe kan jij als ouder je kind helpen?

Online cursus

Geef je kind meer zelfvertrouwen

Staat je kind niet zo stevig in zijn schoenen of vind je kind het lastig om contact te leggen? Als ouder wil je je kind graag helpen. Maar hoe? Deze online themabijeenkomst geeft je tips om je kind te begeleiden en aan te moedigen.

Online cursus

Weerbaarheid bij kinderen

Tijdens deze thema-avond leer je hoe je de weerbaarheid van je kind kan vergroten. Ook krijg je informatie over de ontwikkeling van een positief zelfbeeld van je kind en hoe je daar als ouder bij kan helpen.

Online cursus

Een kijkje in het puberbrein

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt tijdens deze thema-avond informatie over de diverse ontwikkelingen van het puberbrein en het gedrag van je puber. Ook wordt besproken hoe je communicatie met je puber kunt verbeteren.