Cursussen

Cursussen

JGZ organiseert regelmatig korte cursussen en themabijeenkomsten om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Ouders kunnen gebruik maken van de cursussen die gegeven worden in hun eigen gemeente.

Online cursus

Peuter in zicht

Heb je een leuke, maar pittige peuter die graag ‘nee’ zegt, alles zelf wil doen of heel boos wordt als het niet gaat zoals hij of zij wil? Dan leer tijdens deze cursus weer zicht op je peuter te krijgen!

Voor Arabisch sprekende ouders

Opvoeden in twee culturen

Deze training biedt opvoedondersteuning aan ouders om vaardigheden over opvoeding te vergroten. Er is een Arabisch sprekende tolk aanwezig. Er is ook iemand om met de kinderen te spelen.

Online cursus

Omgaan met emoties van je kind

Ieder kind krijgt in zijn of haar leven te maken met tegenslagen of stress. Het is belangrijk dat je kind de vaardigheden leert om daarmee om te gaan. Dan is je kind veerkrachtig en staat hij of zij positief in het leven. Dat heeft invloed op geluk, welbevinden en succes in het latere leven. Hoe kan jij als ouder je kind helpen?

Online cursus

Geef je kind meer zelfvertrouwen

Staat je kind niet zo stevig in zijn schoenen of vind je kind het lastig om contact te leggen? Als ouder wil je je kind graag helpen. Maar hoe? Deze online themabijeenkomst geeft je tips om je kind te begeleiden en aan te moedigen.

Online cursus

Weerbaarheid bij kinderen

Tijdens deze thema-avond leer je hoe je de weerbaarheid van je kind kan vergroten. Ook krijg je informatie over de ontwikkeling van een positief zelfbeeld van je kind en hoe je daar als ouder bij kan helpen.

Online cursus

Een kijkje in het puberbrein

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt tijdens deze thema-avond informatie over de diverse ontwikkelingen van het puberbrein en het gedrag van je puber. Ook wordt besproken hoe je communicatie met je puber kunt verbeteren.

Online cursus

Peuter-ontwikkeling

Bij deze thema-avond staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve avond waar ervaringen met andere ouders uitgewisseld kunnen worden. We zullen met elkaar ingaan op de lastige momenten waar je als ouder van een peuter mee te maken kan krijgen.

Online cursus

Positief opvoeden

In de online cursus Positief Opvoeden leer je als ouder om oorzaken van gedragsproblemen te herkennen. Ook krijg je tips om gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.

1
1