Blog van Plony

Blog van Plony

Plony Zwetsloot is al decennialang werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. Door de jaren heen heeft ze veel veranderingen in de branche meegemaakt. Bij JGZ werkt ze als jeugdverpleegkundige bij het telefonisch spreekuur en is ze ambtelijk secretaris en adviseur van de ondernemingsraad.

Blog van Plony

Plony Zwetsloot is al decennialang werkzaam in de jeugdgezondheidszorg. Door de jaren heen heeft ze veel veranderingen in de branche meegemaakt. Bij JGZ werkt ze als jeugdverpleegkundige bij het telefonisch spreekuur en is ze ambtelijk secretaris en adviseur van de ondernemingsraad. Ze werkt daardoor zowel thuis als op het hoofdkantoor in Zoetermeer.

Luisteren, doorvragen, meedenken en bevestigen

"Als ik mijn werk zou omschrijven dan is dat vooral zeer gevarieerd. Tijdens telefoongesprekken met ouders, kom ik regelmatig vragen tegen waarop ik het antwoord niet weet. Dit prikkelt mij om het op te zoeken. Vooral het omgaan met veel verschillende mensen, culturen en de verschillende vragen die daar uit voortkomen, vind ik interessant. De ene keer word ik gevraagd om praktisch mee te denken, soms enkel een luisterend oor bieden of verwijs ik naar een andere organisatie. Ja, het is heel gevarieerd.

De basis voor mijn werk is luisteren, doorvragen, meedenken, bevestigen en zo nodig kennis overbrengen.

Kleine dingen maken voor ouders het verschil

Samen met ouders kijken naar de meest passende oplossing. Dat is mijn uitgangspunt wanneer ik de telefoon aanneem. Ik heb contact met ouders van alle leeftijden en dat maakt het iedere dag weer uitdagend. Zo rol ik van het ene gesprek in het andere. Laatst sprak ik een ouder waarvan het kind ieder uur wakker werd en veel grenzen opzocht. Na één bezoek aan het consultatiebureau wist moeder haar aanpak zo aan te passen, dat haar dochter weer goed sliep. Of een peuter met overgewicht die veel limonade dronk. Door de juist informatie met ouders te delen, kreeg het kind water en thee en stabiliseerde het gewicht. Het zijn de kleine dingen die vaak een groot verschil maken."

Blijven leren

Ik heb de mogelijkheid gekregen om een opleiding te doen voor ambtelijk secretaris en adviseur van de ondernemingsraad. Op strategisch niveau denken we mee met de organisatie in het belang van alle medewerkers.

Favoriete feest

Plony haar favoriete personeelsfeest van de afgelopen jaren is het Kerstfeest bij ’t Geertje in Zoeterwoude. De aftermovie vind je rechts op deze pagina.