Sterk in je lijf, sterk in je werk

Blog van Larissa

“Geen idee had ik, toen ik startte met de HBO-V opleiding. Medische handelingen vond ik eigenlijk niet zo interessant. Mijn hart ging juist sneller kloppen van een goed gesprek met klanten, die ik moed gaf om door te gaan. Een aanknopingspunt om te onthouden dus.

Blog van Larissa

“Geen idee had ik, toen ik startte met de HBO-V opleiding. Welke richting kun je op en wat ga je allemaal meemaken? Tijdens de opleiding kwam ik er al snel achter dat ik de medische handelingen niet zo interessant vond. Mijn hart ging sneller kloppen van een goed gesprek met cliënten, die ik moed gaf om door te gaan. Een aanknopingspunt om te onthouden dus.

En toen was daar JGZ. De plek waar ik mijn afstudeerstage mocht doen op locatie Leidschendam. Vanaf dag één was het een warm welkom en kwam ik erachter dat dit vakgebied precies is wat ik zocht.

Een nieuwe kans 

21 jaar, afgestudeerd en net als veel andere JGZ-stagiaires bleef ik hier hangen. Nu vier jaar later ga ik nog steeds met veel plezier naar mijn werk in Leidschendam. Ik ben mijzelf aan het ontwikkelen. Binnen JGZ krijg je hier ook veel mogelijkheden voor. Van interne-, externe scholingen tot aan e-learnings vanuit de academie. Twee jaar geleden greep ik de kans dan ook aan om als jeugdverpleegkundige voor de leeftijd van 4 tot 18 jaar aan de slag te gaan. Ik mag mij sindsdien jeugdverpleegkundige 0-18 jaar noemen. Werken met 4 tot 18 jarigen is een compleet andere ervaring, maar eveneens een cadeautje!

Organiseren is mijn tweede naam

Samenwerken, maar dan op een andere manier. Afgelopen zomer gingen we met ons team survivallen. Naast dat het hilarisch is als iemand in de modder valt, is het ook erg leuk om je collega’s van een andere kant te leren kennen. Mijn collega’s vinden het fijn dat ik dit soort activiteiten organiseer. Ik ben goed in plannen, organiseren en het overzicht bewaren. Op het werk helpen we elkaar graag vanuit de kwaliteiten die je beheerst. Dat is een fijne manier van werken.

Sterk in je lijf, sterk in je werk

Dat ik van organiseren houd, is nu vast en zeker wel duidelijk. In deze rol was ik ook betrokken tijdens het Kiplekker festival met als thema ‘Sterk in je lijf, sterk in je werk’. Het was een heerlijke dag vol workshops die je mentaal en fysiek kunnen helpen. Om iedereen een extra vleugje energie te geven, bedachten we een neon thema. Veel collega’s kwamen aan in sportieve kleding met neon-accessoires. Aan haarbanden, brillen en beenwarmers geen gebrek. Bekijk de aftermovie om de blije gezichten van mijn collega’s te zien. En zoals je op deze foto ziet, ben je als medewerker zelfs in de gelegenheid om de directeur ook van een vleugje neon roze te voorzien!”