Een cadeautje voor ouders

Een cadeautje voor ouders

Van het ophalen van een groente- en voedselpakket, het koppelen van moeders met een klein netwerk tot het bij elkaar verzamelen van een babyuitzet voor een goede start van een kindje. "Ja, hier sta ik iedere dag met liefde voor op".

Blog van Marianne

De 46-jarige Marianne Alsemgeest werkt als jeugdverpleegkundige in het Westland en Midden Delfland. Een familiemens in hart en nieren. Haar hart gaat sneller kloppen van haar lieve man en drie zonen. “Het is heerlijk wanneer we samen aan tafel zitten en ieder zijn dag vertelt – wat was er leuk en wat minder. Sporten doen we allemaal graag dus de week vult zich goed met werken, sport en school. We kijken er altijd naar uit om tijdens vakanties extra tijd met elkaar door te brengen. Mooie avonturen beleven en herinneringen maken!”

Tussenstap of toch niet?

Jarenlang werkte Marianne als gespecialiseerd verpleegkundige op de spoedeisende hulp. Doordat ze kinderen kreeg, werd de behoefte aan regelmaat groter. Ze maakte de overstap naar JGZ voor een tussenstap. Maar dat werd het niet, want na 15 jaar werkt ze hier nog steeds. Dit mede door de verschillende functies die ze heeft gehad en de variatie in opleidingen die ze heeft mogen volgen.

Een cadeautje voor ouders

“Tijdens mijn werk ondersteun ik jonge (aanstaande) ouders in hun zwangerschap of wanneer er net een kindje is geboren. Dit is een preventieve interventie en biedt door middel van huisbezoeken extra ondersteuning aan gezinnen waar de omstandigheden zwaarder zijn dan gemiddeld. Daarnaast ben ik ook Video home trainer en dus veel met de camera op pad! Ik film de interactie tussen de ouders en het kind om zo de communicatie tussen hen in beeld te brengen. Samen met ouders bespreek ik deze beelden en dat is echt een cadeautje voor ouders.”

Hier sta ik voor op

Mijn werk is gevarieerd en het vraagt om out of the box te denken. Maar soms kan iets kleins ook heel groot zijn. Van het ophalen van een groente- en voedselpakket, het koppelen van moeders met een klein netwerk tot het bij elkaar verzamelen van een babyuitzet voor een goede start van een kindje. Deze babyspullen waren voor een gezin dat net in Nederland woont omdat ze zijn gevlucht uit een oorlogsgebied. Hoe fijn is het om deze mensen bekend te maken met het Nederlandse geboortesysteem, te helpen met een babyuitzet en ze in contact brengen met andere organisaties binnen de gemeente.
Ja, hier sta ik iedere dag met liefde voor op.

Zomerfeesten

"De zomerfeesten van JGZ zijn mijn all time favorite. De sfeer is er altijd ontspannen en het is erg relaxt. Een ideaal moment om de zomervakantie met een klein dansje in te luiden. Op de warmste dag van 2022 vierden we het Zomerfeest op het strand in Hoek van Holland, zie onderstaande foto."