Bijna ouder

De zorg voor u en uw kind staat voorop. Daarom krijgt u tijdens de zwangerschap en bij de bevalling begeleiding van een verloskundige en/of gynaecoloog. Na de geboorte van uw baby krijgt u thuis hulp van een kraamverzorgende. Is de kraamtijd voorbij, dan wordt de zorg voor u en uw kind overgedragen aan ons. 

Hielprik

Binnen een week na de geboorte van uw kind neemt de verloskundige wat bloed af uit de hiel van uw baby om dit te onderzoeken op verschillende ziekten. 

Geboortemelding

Via de gemeente wordt JGZ op de hoogte gebracht van de geboorte van uw kind. Daar gaat echter wat tijd overheen. Omdat we graag snel (binnen twee weken na de geboorte) een afspraak met u maken voor de gehoortest, verzoeken we u om uw kind bij ons aan te melden

Gehoortest

Vlak na de geboorte controleren we de oren van uw baby. Deze gehoortest vindt plaats op een van onze locaties. U ontvangt hiervoor een uitnodiging met informatie.

Huisbezoek 

De jeugdverpleegkundige komt binnen twee weken na de bevalling bij u thuis om te horen of alles goed gaat. Natuurlijk maakt ze eerst een afspraak. U kunt haar al uw vragen stellen over de verzorging, groei, voeding en ontwikkeling van uw baby. 

Consultatiebureau

In het eerste levensjaar van uw kind zien we u en uw kind regelmatig op het consultatiebureau. Onze jeugdartsen en -verpleegkundigen controleren de gezondheid en groei van uw kind, praten met u over de verzorging en geven vaccinaties. Naarmate uw kind ouder wordt, neemt het aantal bezoeken af. Tot uw kind volwassen is, blijven we de ontwikkeling van uw kind volgen. Dit doen we om eventuele gezondheidsproblemen tijdig op te sporen. 

Meer weten? 

Lees onze informatiefolders