Onze werkwijze

Onze werkwijze

We nemen graag de tijd voor jou en je kind. Om de bezoeken aan het consultatiebureau zo goed mogelijk te laten verlopen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden hanteren we een paar spelregels.


Onze werkwijze

We nemen graag de tijd voor jou en je kind. Om de bezoeken aan het consultatiebureau zo goed mogelijk te laten verlopen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden hanteren we een paar spelregels voor het consultatiebureau.

Ziek of de waterpokken?

Is je kind ziek en heb je een afspraak? Bel dan naar het Contactbureau om te overleggen of de afspraak door kan gaan. Heeft je kind de waterpokken? Dan kan de afspraak niet doorgaan. Bel ons dan zo snel mogelijk voor het verzetten van de afspraak.

Extra afspraak

Wil je een extra controle of wil je advies van een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Dat kan. Bel naar het Contactbureau voor het maken van een afspraak.

Verhuizen of naar een school buiten ons werkgebied

Ga je verhuizen of voor langere tijd naar het buitenland? Of gaat jouw kind naar een school die buiten ons werkgebied valt? Laat het ons weten. Dan sturen wij (indien nodig) het dossier van jouw kind naar de nieuwe zorgorganisatie. Daarvoor vragen we altijd eerst jouw toestemming.

Onderzoeken op het consultatiebureau en op school

Bij kleine kinderen voeren we de gezondheidsonderzoeken uit op een JGZ-locatie. Vanaf groep 7 worden de onderzoeken op de school van jouw kind uitgevoerd. Je ontvangt altijd vooraf een informatiebrief, waarin de datum en de plaats van het onderzoek staan vermeld.

Kosten

De bezoeken en diensten van JGZ zijn gratis.

Liever geen onderzoek?

Alle kinderen worden in principe door ons opgeroepen. Wil je om wat voor reden dan ook, niet dat jouw kind wordt onderzocht? Mail dan naar: geenonderzoek@jgzzhw.nl.

Veelgestelde vragen

Wat is de aangepaste werkwijze i.v.m. corona?

Lees hier in een handig overzicht meer over de aangepaste werkwijze van JGZ.

Ik ben gebeld door een consultatiebureau, maar ik kan ze niet terugbellen. Wat nu?

Neem contact op met het Contactbureau. Zij zullen je doorverbinden of maken een terugbelverzoek voor je aan.