Onze werkwijze

Onze werkwijze

Bij kleine kinderen voeren we de gezondheidsonderzoeken uit op een JGZ-locatie. Vanaf groep 2 gebeurt dat op de school van jouw kind. Je ontvangt altijd vooraf een informatiebrief, waarin de datum en de plaats van het onderzoek staan.

Digitaal dossier

Voor elk kind leggen we een digitaal dossier aan. Dit is wettelijk verplicht. In het dossier registreren we gegevens over de groei, ontwikkeling, vaccinaties en informatie over het gezin. Zo kunnen we de ontwikkeling van jouw kind goed volgen en dat ondersteunt ons bij de zorg voor jouw kind. Leer daar meer over op onze pagina Digitaal dossier.

Een afspraak bij JGZ

Voor het eerste bezoek aan het consultatiebureau ontvang je een uitnodigingsbrief. Na elk bezoek wordt een afspraak voor de volgende keer gemaakt. Is je kind 2 jaar, dan neemt het aantal bezoeken af. We sturen je dan een uitnodigingsbrief voor de volgende afspraken. 

We sturen je voorafgaand aan je afspraak op het consultatiebureau een herinnering via SMS, tenzij je bij het consultatiebureau-team hebt aangegeven dat je geen sms wil ontvangen of wij niet weten naar welk 06 nummer de sms verzonden moet worden. 

Onze spelregels 

We nemen graag de tijd voor jou en je kind. Om de bezoeken aan het consultatiebureau zo goed mogelijk te laten verlopen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden hanteren we een paar 'spelregels'. 

Zelf afspraken plannen en wijzigen 

Normaal gesproken kan je bij ons online de afspraken plannen en wijzigen met het consultatiebureau via Mijn Kinddossier. Dit is tijdelijk niet mogelijk. 

Verhuizen of naar een school buiten ons werkgebied

Ga je verhuizen of voor langere tijd naar het buitenland? Of gaat jouw kind naar een school die buiten ons werkgebied valt? Laat het ons weten. Dan sturen wij (indien nodig) het dossier van jouw kind naar de nieuwe zorgorganisatie. Daarvoor vragen we altijd eerst jouw toestemming.

Liever geen onderzoek?

Alle kinderen worden in principe door ons opgeroepen. Wil je om wat voor reden dan ook, niet dat jouw kind wordt onderzocht? Mail dan naar: geenonderzoek@jgzzhw.nl.

Kosten

De gezondheidsonderzoeken en diensten van JGZ zijn gratis.

Veelgestelde vragen

Ik ben gebeld door een consultatiebureau, maar ik kan ze niet terugbellen. Wat nu?

Neem contact op met het Contactbureau. Zij zullen je doorverbinden of maken een terugbelverzoek voor je aan.