Aangepaste werkwijze van JGZ

Het coronavirus, hoe gaan wij hier mee om?

Vanwege het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Lees hier wat dit voor jou en je kind betekent: 

Kom niet naar de afspraak
  • Als je corona klachten hebt.
  • Als iemand in het gezin koorts heeft of benauwd is.
  • Als een gezinslid de afgelopen 2 weken contact heeft gehad met iemand die corona heeft.
  • Als je op reis bent geweest naar een land met een hoog gezondheidsrisico (code oranje of rood).
Kom je naar een afspraak? Houd dan rekening met: 
  • Kom met maximaal één gezonde ouder/verzorger naar het consultatiebureau. Laat andere kinderen thuis.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Draag een mondkapje. Dat is verplicht.

Afspraak wijzigen in Mijn Kinddossier niet mogelijk
Op dit moment is het niet mogelijk om afspraken te maken of te verzetten via Mijn Kinddossier. Kun je niet komen? Bel dan naar het Contactbureau via 088-054 9999.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Gehoorscreening baby
De gehoorscreening vindt plaats op het consultatiebureau, je ontvangt hiervoor een uitnodiging. Heeft je baby de gehoortest gemist? Je kind kan alsnog worden getest. Je krijgt hierover bericht. Meer informatie over de gehoorscreening en het coronavirus kun je vinden op de website van het RIVM.

Huisbezoek (als je kind 2 weken is)
Ben je pas bevallen? Dan komt onze jeugdverpleegkundige bij je thuis om kennis te maken en een paar controles bij je kindje uit te voeren. In coronatijd komen we alleen op huisbezoek bij een eerste kind in een gezin. Heb je al meer kinderen? Dan doen we deze afspraak via de telefoon, tenzij persoonlijk contact gewenst is. 

Individuele contactmomenten met vaccinatie
Heb je binnenkort een afspraak op het consultatiebureau waarbij je kind een vaccinatie krijgt? Deze afspraak gaat door. 

Contactmomenten zonder vaccinatie
Het 4 weken contactmoment gaat door. Alle kinderen die op of na 1 augustus 6 maanden zijn ontvangen een uitnodiging. Het contactmoment voor kinderen die op of na 1 augustus 2 jaar zijn, vindt telefonisch plaats, tenzij persoonlijk contact nodig is. Alle andere contactmomenten zonder vaccinatie komen voorlopig te vervallen.

Geen inloopspreekuur 
Voorlopig zijn er geen inloopspreekuren. Heb je vragen of zorgen over je kindje? Wij staan voor je klaar. Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur bellen of Whatsappen met een jeugdverpleegkundige. Bel 088 054 99 99 of Whatsapp naar 085 - 808 15 67.

Voor kinderen van 4 tot 18 jaar

Contactmomenten voor schoolgaande kinderen (4-18 jaar)
De contactmomenten voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 proberen we zoveel mogelijk door te laten gaan. Soms moeten we onze werkwijze wat aanpassen. We stemmen met de scholen waar we werken af wat er mogelijk is.
 
Normaal gesproken hebben alle leerlingen een persoonlijk gesprek met de jeugdverpleegkundige. Dat is verandert. Een gesprek vindt alleen plaats als de ouder, de docent of de leerling aangeeft dat er vragen of zorgen zijn over de gezondheid van de leerling. Is specifieke hulp gewenst? Geef dit dan aan op de vragenlijst aan of neem contact met ons op via het Contactbureau: 088 – 054 99 99.

Voor zwangeren

22 weken contactmoment voor zwangere vrouwen
De 22 wekenprik voor zwangere vrouwen gaat door. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met het Contactbureau: 088 054 99 99.

Overige informatie

Telefonische bereikbaarheid van JGZ
Heb je een vraag of maak je je zorgen over je kind? JGZ staat voor je klaar. Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur bellen of whatsappen met een jeugdverpleegkundige. Bel 088 054 99 99 of Whatsapp naar 085 - 808 15 67.

Richtlijnen 
JGZ volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid. Per dag beoordelen we de actuele situatie. Onze professionals zijn extra alert op de hygiëne en volgen uiteraard de hygiënerichtlijnen voor de gezondheidszorg die altijd van toepassing is. 

Informatie over corona
Op de website van het RIVM vind je actuele informatie over het coronavirus.