Aangepaste corona werkwijze

Aangepaste werkwijze

Het coronavirus, hoe gaan wij hier mee om?

Vanwege het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Lees hier wat dit voor jou en je kind betekent.

Onze bezoekregels

Om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben we een paar bezoekregels:

  • Kom op de afgesproken tijd. Niet te vroeg en niet te laat.
  • Kom met maximaal 2 begeleiders. Dat kunnen ouders, verzorgers, broertjes of zusjes zijn. Een kind vanaf 12 jaar wordt ook gezien als een begeleider.
  • Houd rekening met anderhalve meter afstand. 
  • Heb jij of iemand in het gezin coronaklachten? Maak dan een nieuwe afspraak. 

Mondkapje tijdens groepsvaccinaties 4-18 jaar

Vanaf 13 september starten de groepsvaccinaties voor kinderen van 4-18 jaar. Vanwege het grote aantal mensen, is het lastig de anderhalve meter afstand te bewaren. Daarom vragen wij iedereen vanaf 12 jaar een mondkapje te dragen.   

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Gehoorscreening baby
De gehoorscreening vindt plaats op het consultatiebureau. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging. Heeft je baby de gehoortest gemist? Je kind kan alsnog worden getest. Je krijgt hierover bericht. Meer informatie over de gehoorscreening en het coronavirus kun je vinden op de RIVM website.

Huisbezoek (als je kind 2 weken is)
Ben je pas bevallen? Dan belt de jeugdverpleegkundige om een afspraak te maken voor een huisbezoek of om met jullie te (beeld)bellen. 

Contactmomenten met vaccinatie
Heb je binnenkort een afspraak op het consultatiebureau waarbij je kind een vaccinatie krijgt? Deze afspraak gaat door.

Contactmomenten zonder vaccinatie
Er kan steeds meer. Bepaalde contactmomenten zonder vaccinatie proberen wij weer in te plannen. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging per brief.

Voor kinderen van 4 tot 18 jaar

Contactmomenten voor 5-6 jarigen
De gezondheidschecks voor kinderen van 5 en 6 jaar gaan zoveel mogelijk door. Deze vinden plaats op het consultatiebureau.

Contactmomenten voor groep 7 en voortgezet onderwijs
De contactmomenten voor kinderen uit groep 7 en op de middelbare school gaan beperkt door. Een gesprek met het kind vindt alleen plaats als de ouder, docent of leerling aangeeft dat er vragen of zorgen zijn over de gezondheid van het kind. Zo nodig wordt er contact met jou als ouder opgenomen.

Voor zwangeren

22 weken contactmoment voor zwangere vrouwen

De 22 wekenprik voor zwangere vrouwen gaat door. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met het Contactbureau.

Overige informatie

Tijdelijk niet mogelijk online afspraken te plannen
Vanwege het coronavirus moeten we veel afspraken uitstellen of telefonisch doen. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om via Mijn Kinddossier een afspraak te maken of te wijzigen. Wil je een afspraak maken of wijzigen? Bel dan naar ons Contactbureau.

Telefonische bereikbaarheid van JGZ
Heb je een vraag of maak je je zorgen over je kind? JGZ staat voor je klaar. Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch of via Whatsapp contact opnemen met een jeugdverpleegkundige.

Richtlijnen
JGZ volgt de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Rijksoverheid. Per dag beoordelen we de actuele situatie. Onze professionals zijn extra alert op de hygiëne en volgen uiteraard de hygiënerichtlijnen voor de gezondheidszorg die altijd van toepassing is.