Voorzorg

Voorzorg

Ben je voor het eerst zwanger en is je (thuis)situatie niet rooskleurig? Het VoorZorg programma van JGZ geeft je ondersteuning tijdens en na je zwangerschap.

Wat is VoorZorg?

Er kunnen allerlei situaties zijn die je zwangerschap niet makkelijk maken. Misschien heb je financiële zorgen, geen goede huisvesting, ben je verslaafd, heel onzeker of sta je er alleen voor. Zijn jouw omstandigheden lastig? Dan kun je best wat hulp gebruiken. Voorzorg helpt je op weg: tijdens de zwangerschap en met de opvoeding en verzorging van je kind. Zodat je samen met je kind een goede start kunt maken.

Voorzorg begint zo vroeg mogelijk in de zwangerschap en loopt door totdat je kind twee jaar is. Een VoorZorg-verpleegkundige van JGZ helpt je tijdens en na de zwangerschap. Je kunt al je vragen en zorgen delen. 

Bij jou thuis

De verpleegkundige komt bij je thuis. Ze vraagt hoe het met je gaat en geeft je handige informatie. Mogelijke onderwerpen die ze met je bespreekt zijn:

  • voeding en gezondheid tijdens de zwangerschap
  • voorbereiding op de bevalling
  • verzorging van je kind
  • wennen aan je kind
  • jouw relatie met familie en vrienden
  • geld en huisvesting
  • het gebruik van algemene voorzieningen, zoals kinderbijslag en kinderopvang

In welke gemeenten kun je gebruik maken van Voorzorg?

Je kunt gebruik maken van Voorzorg in de gemeenten: Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer.

Woon je in Delft? Kijk dan bij ons aanbod KASTO (Kansrijke Start voor Ouders).

Wat kost deelname aan het VoorZorg programma?

Deelname aan het VoorZorg programma is gratis. Het is extra naast de zorg van de verloskundige, kraamzorg en het consultatiebureau.

Aanmelden

Heb je interesse? Informeer bij een verloskundige of een andere verwijzer. Zij kunnen je bij ons aanmelden. Hierna neemt de verpleegkundige contact met je op. Natuurlijk kunnen ook wij je meer informatie geven.