Voorzorg

Voorzorg

Ben jij jonger dan 25 jaar en voor de eerste keer zwanger? Heb je geen idee wat er op je af gaat komen? Het VoorZorg programma van JGZ geeft je ondersteuning tijdens je zwangerschap.

Voorzorg

Ben jij jonger dan 25 jaar en voor de eerste keer zwanger? Heb je geen idee wat er op je af gaat komen? Het VoorZorg programma van JGZ geeft je ondersteuning tijdens je zwangerschap en helpt je op weg bij de opvoeding van je kindje.

Wat doet het voorzorg programma voor jou?

Tijdens de zwangerschap krijg je thuis regelmatig bezoek van een VoorZorgverpleegkundige van JGZ. Totdat je kind twee jaar is, geeft zij je ondersteuning. Als je zwanger bent, heb je vaak veel vragen. Dat is heel normaal. Belangrijk is dat je die vragen of zorgen met iemand kan bespreken. Bijvoorbeeld met een verloskundige, je partner of een ander vertrouwd persoon. Sommige vrouwen hebben een extra steuntje in de rug nodig in deze belangrijke periode. Om welke reden ook. Daarvoor is het programma van VoorZorg.

Bij jou thuis

De VoorZorgverpleegkundige komt bij je thuis. Ze bespreekt hoe het met je gaat en geeft informatie. Onderwerpen die ze met je bespreekt zijn:

  • Jouw gezondheid
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling
  • De gezondheid en veiligheid van jouw kind
  • Jouw rol als moeder en opvoeder
  • Jouw relatie met familie en vrienden
  • Het gebruik van algemene voorzieningen, zoals kinderbijslag, kinderopvang, consultatiebureau.

In welke gemeenten kun je gebruik maken van Voorzorg?

Je kunt gebruik maken van Voorzorg in de gemeenten: Leidschendam-Voorburg, Westland en Zoetermeer.

Woon je in Delft? Kijk dan bij ons aanbod KASTO (Kansrijke Start voor Ouders).

Wat kost deelname aan het VoorZorg programma?

Deelname aan het VoorZorg programma is gratis. Het is extra naast de zorg van de verloskundige, kraamzorg en het consultatiebureau.