Video-hometraining

Video-hometraining

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? En behoefte aan opvoedondersteuning? Dan is Video-hometraining misschien iets voor jou.

Video-hometraining

Vertoont je kind gedrag dat je niet wilt? Huilt je kind veel? Slaapt je kind slecht? Of heeft je kind een uitgesproken eigen wil? Ouders vinden het soms moeilijk om het gedrag van hun kind te begrijpen en er mee om te gaan. Video-Hometraining leert je om naar de contactsignalen van je kind te kijken en geeft inzicht in wat je kind wil, voelt, denkt en van jou nodig heeft.

Hoe werkt het?

Video-Hometraining is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen tot 12 jaar. In een periode van 8 weken tot 3 maanden, maken speciaal hiervoor opgeleide jeugdverpleegkundige opnames bij je thuis van een eet-, spel- of verzorgingsmoment. Meestal zijn er 1 tot 3 opnames en nagesprekken waarin we samen met jou de beelden terugkijken. Met stilstaande beelden kunnen we de interactie tussen jou en je kind bekijken en bespreken.

Waarbij kan het helpen?

Video-hometraining kan je bijvoorbeeld helpen als:

  • Je baby te vroeg is geboren
  • Je baby of peuter veel huilt
  • Je graag  zou willen dat je kind beter luistert
  • Je kind problemen heeft met eten
  • Je kind druk en dwars gedrag vertoont
  • Je kind slecht slaat
  • Je kind veel aandacht vraagt.

Wat kost het?

Er zijn geen kosten verbonden aan deze ondersteuning bij het opvoeden.

In welke gemeenten kun je gebruik maken van Video-hometraining?

Je kunt gebruik maken van Video-hometraining in de gemeenten: Delft, Midden-Delfland, Rijswijk en Westland.

Verhaal van een moeder

"Door middel van Video-hometraining heb ik op een heldere manier inzicht gekregen in mijn interactie met mijn kinderen. Het heeft mijn twijfels weg gehaald en mij meer zelf vertrouwen gegeven. Het is geen beoordeling of veroordeling, er is geen goed of fout. Doordat je jezelf terug ziet op de beelden kom je zelf tot soms verrassende conclusies. Je ziet letterlijk de reactie op jouw eigen handelen. Heel erg leuk, leerzaam en zeker een aanrader."