Positief opvoeden

Positief opvoeden

Soms weet je als ouder niet wat je met je kind aan moet. Ervaar jij problemen met het gedrag van je kind? Dan kunnen we je met Positief Opvoeden helpen. We geven je tijdens een paar gesprekken tips en tricks om zelf mee aan de slag te gaan. We vertellen je niet hóe je moet opvoeden, maar helpen je op weg.

Extra hulp met Positief Opvoeden

Hoe blijf ik rustig bij alweer een driftbui van mijn peuter in de supermarkt? Waarom eet mijn kind bijna niets, hoe houd ik het gezellig aan tafel? Mijn kind knijpt en slaat anderen, hoe moet ik reageren? Ik moet altijd alles 10 keer vragen, waarom luistert mijn kind niet gewoon? Mijn puber heeft een slecht zelfbeeld en wordt gepest, hoe kan ik hier mee omgaan? Ons aanbod Positief Opvoeden geeft inzicht en concrete handvatten.

Gesprekken

Onze jeugdverpleegkundige biedt kortdurende consulten en/of huisbezoeken aan om samen met jou naar het (probleem)gedrag van je kind te kijken. Meestal zijn 1 tot 3 gesprekken voldoende. De gesprekken kunnen thuis plaatsvinden, maar ook via beeldbellen of op het consultatiebureau.

Leuk opvoeden

Wij werken met de methode ‘Triple P’. Je leert de basisvaardigheden van opvoeden beter begrijpen en toepassen, waardoor je beter met een situatie kunt omgaan. Zo wordt opvoeden opeens weer een stuk makkelijker... én leuker.

Voor wie is het?

Positief Opvoeden is er voor ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar, die problemen ervaren met het gedrag van hun kind en een positieve opvoedstijl willen aanleren.

In welke gemeenten kun je gebruik maken van Positief Opvoeden?

Het begeleidingsaanbod Positief Opvoeden bieden we alleen aan in de gemeenten:

 • Pijnacker
 • Nootdorp
 • Delfgauw

In de andere gemeenten in onze regio kunnen we Positief Opvoeden helaas niet aanbieden. Maar je kunt altijd bij JGZ terecht als je vragen of zorgen hebt over je kind. Stel je vragen op het Consultatiebureau, bel naar het telefonisch spreekuur of het Contactbureau om een afspraak te maken met een jeugdverpleegkundige.

  Wat kost het?

  Deelname is gratis.

  Meer informatie

  Wil je meer weten? Vraag ernaar op het Consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige en jeugdarts vertellen je graag meer over Positief Opvoeden.