Home-Start

Home-Start

Heb je een gezin met opgroeiende kinderen? En behoefte aan opvoedondersteuning? Home-Start helpt. Het valt niet altijd mee om je kind op te voeden. Het kan zijn dat je er geen energie meer voor hebt of dat je niet weet hoe je het moet aanpakken.

Home-start

Heb jij een kind van 0 tot 12 jaar? Heb je behoefte aan opvoedondersteuning, gezelschap, een luisterend oor of iemand bij wie je stoom kunt afblazen? Laat je helpen door een ervaren vrijwilliger van Home-Start. Zij komt wekelijks bij je thuis en steunt je op de manier die jij nodig hebt. Een moment van persoonlijke aandacht, praktische hulp en het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Hoe werkt Home-Start?

Een vrijwilliger komt elke week bij je thuis om jou en je gezin te helpen. De vrijwilligers hebben allemaal veel ervaring met opvoeden en willen je graag helpen. Jij geeft aan wat je nodig hebt, zij helpen je ermee.

Als je je aanmeldt, bespreekt de coördinator eerst met je hoe Home-Start jou kan helpen. Meestal gebeurt dit bij je thuis. Daarna wordt een vrijwilliger aan je voorgesteld, die vanaf dat moment wekelijks bij je thuis komt. Dat is handig en vaak ook heel gezellig.

In welke gemeenten kun je gebruik maken van Home-Start?

Je kunt alleen gebruik maken van Home-Start in de gemeente waar je zelf woont. In onze regio is dat in de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer.

JGZ is de uitvoerende organisatie In Leidschendam-Voorburg. In de andere gemeenten kun je bij andere organisaties terecht.

Wat kost Home-Start?

Er zijn geen kosten verbonden aan de ondersteuning van een Home-Start vrijwilliger.

Meld je aan

In Leidschendam-Voorburg kun je je aanmelden bij JGZ. Zie contactgegevens van Chretienne van Brussel in de balk hiernaast. In de andere gemeenten kun je bij andere organisaties terecht. Kijk voor meer informatie op de website van Home-Start