U zocht op: puzzel je fit

Sport en bewegen

Sporten en bewegen is fijn en belangrijk voor je kind. Je kind ontmoet leeftijdsgenoten en ontwikkelt zichzelf. Bovendien is bewegen gezond.

Onze contactmomenten

Vanaf de geboorte tot het moment dat een kind bijna volwassen is, zien wij ieder kind regelmatig. De consulten vinden plaats volgens een vaststaand schema. Bij elk bezoek controleren we de groei en de ontwikkeling. Als jij je ergens zorgen over maakt, vertel het ons. Dan let de jeugdarts daar extra op.

Borstvoeding

Moedermelk is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen en beschermt hen tegen ziekten. Moedermelk is de beste voeding voor een baby om een goede start te maken. Zowel moeder als kind profiteren van de vele voordelen van borstvoeding.

Leuk speelgoed

Kinderen vinden het leuk om met verschillende materialen te spelen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van leuk speelgoed voor peuters van 2 tot 4 jaar.

Lastige eters

Iedere ouder maakt het wel eens mee. Je hebt net lekker gekookt en het eten staat nog maar nauwelijks op tafel, of je kind komt binnen en zegt dat het geen trek heeft of niet lust wat je hebt gemaakt. Hoe je dat ook oplost, het is in ieder geval verstandig om je kind gezonde voeding te geven.

Winnen en verliezen

Kinderen leren veel van spelletjes. Ook dat ze een spelletje kunnen verliezen. Voor alle kleine kinderen is dat lastig. Hoe kan je je peuter leren omgaan met verlies?

Energiedrank

Je kent ze vast wel: de energydrinks die je even een boost geven. Het zal je niet verbazen dat er veel suiker en cafeïne in zitten. Maar is het nou echt zo slecht voor je zoals veel ouders en andere mensen zeggen?