De ideale combinatiebaan

Verhaal van Karin

Karin Verheijen is jeugdverpleegkundige voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Ze combineert dit met de functie stafverpleegkundige bij het Expertise Centrum van JGZ. Wat haar werk zo leuk maakt? Je leest haar persoonlijke verhaal hier.

De ideale combinatiebaan 

Time flies! Inmiddels werk ik alweer 21 jaar bij JGZ als jeugdverpleegkundige. En al 15 jaar mag ik dit combineren met een functie als stafverpleegkundige. Voordat ik op locatie Voorburg ging werken, heb ik 18 jaar als jeugdverpleegkundige in De Lier gewerkt. Een nieuwe locatie is best even schakelen. Maar het zorgt ook voor verrassende uitdagingen. Zo spreek ik nu veel vaker engels tijdens contactmomenten met ouders. Hoe leuk is dat? 

Voeten in de klei

Jeugdverpleegkundige én stafverpleegkundige zijn is voor mij de ideale combinatie. Het grote voordeel van deze combinatiebaan is dat ik als jeugdverpleegkundige met mijn voeten in de klei sta. Ik weet dus precies wat collega's op de werkvloer meemaken en bedoelen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik mijn werk als stafverpleegkundige niet goed kan uitvoeren, als ik zelf niet op de werkvloer zou staan. Ik vind het écht een ideale combinatie. 

Moeder zijn

Eerlijk is eerlijk. De balans tussen werk en privé vind ik weleens een uitdaging. Ik vind m'n werk zo leuk dat het bijna een soort hobby is. Je bent dan snel geneigd om hier helemaal in op te gaan.
Zelf ben ik moeder van twee lieve dochters. Mijn persoonlijke ervaringen die ik thuis opdoe, kan ik meenemen in mijn werk. Hierdoor kan ik beter invoelen hoe ouders bepaalde zaken ervaren. En ik merk dat ouders het ook prettig vinden wanneer ik uit eigen ervaring spreek.

Waardering voor wat ik doe

Ik vind het fijn om er elke dag voor een ander te kunnen zijn. De waardering die ik dagelijks krijg is waar ik het voor doe. Die waardering krijg ik niet alleen van ouders en kinderen, maar ook van mijn collega's. Dat maakt dat ik elke dag weer met veel plezier naar mijn werk ga. 

Karin met collega tijdens het JGZ festival

Karin (links) tijdens het JGZ festival met als thema Happy, Healthy & To the future.