Een warme bestemming

Een warme bestemming

"Van stage lopen in de psychiatrie, de thuiszorg tot aan de jeugdgezondheidszorg. Met al deze stages op zak heb ik aan verschillende vormen van zorg mogen snuffelen. De warme eindbestemming is JGZ.

Een warme bestemming

Het liefst is de 27-jarige Demi te vinden op een warme strandbestemming met een bord pasta, genietend van de zon en zee samen met haar gezin. Maar het is natuurlijk niet altijd vakantie. Collega Demi Pas liep in 2020 stage bij JGZ en is helemaal happy dat ze is blijven ‘hangen’. Want werken met kinderen is haar passie. Dit in combinatie met het preventieve gedeelte van de zorg, heeft ervoor gezorgd dat ze nu elke dag met liefde haar werk in de Delftse regio uitvoert.

Dankbare job 

"Als jeugdverpleegkundige bij JGZ zie ik (bijna) alle kindjes van 0-4 jaar in de regio. Ik zie dus niet alleen kinderen die ziek zijn, zoals je normaal bij een verpleegkundige verwacht. Bij JGZ bieden we preventieve zorg. We geven advies en kijken we naar de groei en ontwikkeling van kinderen. Ook komen we op huisbezoek bij nieuwe ouders en draaien we een eigen spreekuur op het consultatiebureau.

Afgelopen zomer werd ik na afloop van een contactmoment bedankt door een moeder omdat ik haar goed had geadviseerd. Ze was erg blijven hangen in de slaapadviezen dat ze onrealistische verwachtingen van haar kindje had. Door mijn advies was de rust weer terug gekeerd in het gezin. Het is mooi om een ouder op deze manier te kunnen helpen. Echt een dankbare job."

De psychiatrie, thuiszorg tot aan JGZ 

"Van stage lopen in de psychiatrie, de thuiszorg tot aan JGZ. Met al deze stages op zak heb ik aan verschillende vormen van zorg mogen snuffelen. De stagebegeleiding bij JGZ is voor mij echt een pluspunt geweest. Mijn collega’s keken vooral in het belang van mij als stagiaire, in plaats van een stagiaire inzetten als volledig medewerker. Hierdoor voelde ik mij écht gezien en daar ben ik heel dankbaar voor. Een hele fijne, warme eindbestemming."