Prenataal huisbezoek

Prenataal huisbezoek

Ben je zwanger? Bereid je goed voor op de komst van je baby. Een jeugdverpleegkundige kan je daarbij helpen.

Prenataal huisbezoek

Ben je zwanger? Dan wil je een goede start voor je baby en voor je gezin. Daarvoor heb je heel wat keuzes te maken en moet je dingen regelen. Hoe ga je het doen met de bevalling, kraamzorg en met de verzorging van je baby? Hoe regel je het financieel, met huisvesting en met je werk of opleiding? En hoe ga jij je nieuwe rol als ouder straks invullen? Door nu al over deze zaken na te denken ben je straks goed voorbereid op de komst van je baby.

Hoe werkt het?

Het is best lastig om te bedenken wat het beste is voor jouw situatie. Een jeugdverpleegkundige kan bij jou op bezoek komen en je helpen met de voorbereiding op de geboorte van je baby en op het ouderschap. We noemen dat prenataal huisbezoek. Het kost je niets.

Eigen keuzes

De begeleiding is afgestemd op jouw situatie en wensen. Keuzes maak je zelf. De jeugdverpleegkundige geeft je volledige en begrijpelijke informatie om de keuzes te maken die het beste bij jou en je eventuele partner passen.

Hoe lang duurt de begeleiding?

De jeugdverpleegkundige komt maximaal 4 keer bij je langs. Zo nodig kun je (daarna) langer hulp krijgen van JGZ. Bespreek de mogelijkheden met de jeugdverpleegkundige.

    In welke gemeenten kun je gebruikmaken van Prenataal huisbezoek?

    In alle gemeentes in onze regio kun je gebruikmaken van Prenataal huisbezoek.