Peuter

De peutertijd is niet alleen voor de peuter zelf een grote ontdekkingsreis, maar ook voor u als ouder valt er veel te ontdekken. Met name op het gebied van de opvoeding. Het is namelijk een intensieve periode vol grappige en aandoenlijke momenten, zoals de eerste stapjes en woordjes. Maar ook met momenten waarin uw peuter grenzen verkent, dwarsligt of snel boos is. Heeft u daar vragen over? Bij het consultatiebureau bent u aan het juiste adres.

Naar het consultatiebureau

Als uw kind een jaar is geworden, neemt het aantal bezoeken aan het consultatiebureau af. Maar we blijven de gezondheid en ontwikkeling van uw kind volgen. Bij elk bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling.

Vragen over de opvoeding van uw peuter?

Opvoeden lijkt eenvoudig, maar soms is advies fijn. Daarom kunt u ook met alledaagse vragen over bijvoorbeeld de opvoeding, wonen, geld, kinderopvang of andere dingen rondom de verzorging van uw peuter bij ons terecht. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Vaccinaties

Als uw kind 14 maanden is, krijgt het twee vaccinaties. Daarmee is uw peuter voorlopig goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.

Meer weten?

Hier vindt u meer informatie over vaccinaties.

Extra afspraak

Wilt u een extra afspraak maken of wilt u een jeugdarts of -verpleegkundige spreken? Bel naar ons Contactbureau: 088 – 054 99 99.

Inloopspreekuur

Eén keer per week kunt u bij al onze locaties terecht voor het inloopspreekuur. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Net als bij de reguliere spreekuren, stelt u hier vragen over de verzorging en voeding van uw peuter. Ook is het tijdens het inloopspreekuur mogelijk om uw kind extra te laten wegen.

Kijk hier voor de inloopspreekuren op onze locaties.

Telefonisch spreekuur

Heeft u een vraag waarmee u niet kunt wachten tot de volgende afspraak, bijvoorbeeld over voeding? Bel dan naar ons telefonisch spreekuur (elke werkdag van 8.30 – 12.30 uur): 088 – 054 99 99.