Peuter

De peutertijd is niet alleen voor de peuter zelf een grote ontdekkingsreis, maar ook voor jou als ouder valt er veel te ontdekken. Met name op het gebied van de opvoeding. Het is namelijk een intensieve periode vol grappige en aandoenlijke momenten, zoals de eerste stapjes en woordjes. Maar ook met momenten waarin je peuter grenzen verkent, dwarsligt of snel boos is. Heb je daar vragen over? Bij het consultatiebureau ben je aan het juiste adres.

Naar het consultatiebureau

Als je kind een jaar is geworden, neemt het aantal bezoeken aan het consultatiebureau af. Maar we blijven de gezondheid en ontwikkeling van je kind volgen. Bij elk bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling.

Vragen over de opvoeding van jouw peuter?

Opvoeden lijkt eenvoudig, maar soms is advies fijn. Daarom kun je ook met alledaagse vragen over bijvoorbeeld de opvoeding, wonen, geld, kinderopvang of andere dingen rondom de verzorging van je peuter bij ons terecht. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Vaccinaties

Als je kind 14 maanden is, krijgt het twee vaccinaties. Daarmee is je peuter voorlopig goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.

Meer weten?

Hier vind je meer informatie over vaccinaties.

Extra afspraak

Wil je een extra afspraak maken of wil je een jeugdarts of jeugdverpleegkundige spreken? Bel maandag t/m vrijdag tussen 08.00-17.00 uur naar ons Contactbureau: 088 – 054 99 99.

Inloopspreekuur

Eén keer per week kun je bij al onze locaties terecht voor het inloopspreekuur. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Net als bij de reguliere spreekuren, stel hier je vragen over de verzorging en voeding van jouw peuter. Ook is het tijdens het inloopspreekuur mogelijk om je kind extra te laten wegen.

Kijk hier voor de inloopspreekuren op onze locaties.

Telefonisch spreekuur

Heb je een vraag? Dan staan we voor je klaar. Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur bellen of whatsappen met een jeugdverpleegkundige.
Telefoon: 088 - 054 99 99 en Whatsapp: 085 - 808 15 67