Wat we doen

Een bezoek aan het consultatiebureau

Wanneer je jouw kind hebt aangegeven bij de burgerlijke stand, krijgen wij de gegevens van de gemeente doorgestuurd. Je ontvangt van ons meteen een uitnodiging voor de gehoortest, het eerste bezoek aan het consultatiebureau. Voor het aanmelden van jouw baby kun je ook gebruik maken van de geboortemelding
Bij jouw bezoek met jouw baby wordt op het consultatiebureau direct een volgende afspraak gemaakt. Vanaf het moment dat jouw kind anderhalf jaar is, ontvang je een uitnodiging via de post.

Telefonisch spreekuur

Heb je vragen of zorgen over uw kindje, bijvoorbeeld over voeding of verzorging? Dan kun je elke werkdag tussen 8.30 – 12.30 uur bellen naar ons telefonisch spreekuur: 088 – 054 99 99 (optie 2). Je krijgt dan een jeugdverpleegkundige aan de lijn.

Inloopspreekuur

Ook zonder afspraak kun je bij ons terecht. Dit kan tijdens de inloopspreekuren op een van onze locaties. Vind een inloopspreekuur bij jou in de buurt.

Vaccinaties

JGZ voert het Rijksvaccinatieprogramma uit. Dat betekent dat je jouw kind bij ons kunt laten inenten tegen een aantal (kinder)ziekten. Deze vaccinaties worden gegeven tijdens het consult, volgens een vaststaand vaccinatieschema.
Voor de vaccinaties bij kinderen van 9 jaar en meisjes van 12 jaar worden speciale vaccinatiemiddagen gehouden. Meer weten? Hier vind je meer informatie over vaccinaties.