Onze werkwijze

Aanmelding

Als je jouw kind hebt aangegeven bij de burgerlijke stand, krijgen wij de gegevens van de gemeente doorgestuurd. Je ontvangt van ons meteen een uitnodiging voor het eerste bezoek: de gehoortest. Voor het aanmelden van jouw baby kun je ook gebruik maken van de geboortemelding.

Afspraak maken

Bij jouw bezoek met jouw baby wordt op het consultatiebureau direct een volgende afspraak voor een consult gemaakt. Vanaf het moment dat jouw kind drie jaar is, ontvang je een uitnodiging via de post.

Spelregels op het consultatiebureau

We nemen graag de tijd voor jou en jouw kind. Om de bezoeken aan het consultatiebureau zo goed mogelijk te laten verlopen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden hanteren we een paar spelregels.
Is je kind ziek en heb je een afspraak? Bel dan naar het Contactbureau om te overleggen of de afspraak door kan gaan: 088-054 99 99.
Heeft je kind de waterpokken? Dan kan de afspraak niet door gaan, bel ons dan zo snel mogelijk voor het verzetten van de afspraak.

Extra afspraak

Wil je een extra controle of wil je advies van een jeugdarts of jeugdverpleegkundige? Dat kan. Bel naar het Contactbureau voor het maken van een afspraak: 088 – 054 99 99.

Verhuizen of naar een school buiten ons werkgebied

Ga je verhuizen of voor langere tijd naar het buitenland? Of gaat jouw kind naar een school die buiten ons werkgebied valt? Laat het ons weten. Dan sturen wij (indien nodig) het dossier van jouw kind naar de nieuwe zorgorganisatie. Daarvoor vragen we altijd eerst jouw toestemming.

Kosten

Bezoeken en diensten van JGZ zijn gratis, met uitzondering van sommige cursussen en themabijeenkomsten.

Onderzoeken op het consultatiebureau en op school

Bij kleine kinderen voeren we de gezondheidsonderzoeken uit op een JGZ-locatie. Vanaf groep 7 worden de onderzoeken op de school van jouw kind uitgevoerd. Je ontvangt altijd vooraf een informatiebrief, waarin de datum en de plaats van het onderzoek staan vermeld.

Liever geen onderzoek?

Alle kinderen worden in principe door ons opgeroepen. Mocht je, om wat voor reden dan ook, niet willen dat jouw kind wordt onderzocht, mail dan naar: geenonderzoek@jgzzhw.nl.