VoorZorg - hulp bij zwangerschap en ontwikkeling

Hulp bij zwangerschap en ontwikkeling

JGZ biedt VoorZorg. Dat is verpleegkundige hulp voor zwangere vrouwen tijdens de zwangerschap tot de tweede verjaardag van hun kind. Een kind krijgen is een grote verandering in je leven en sommige ouders kunnen daarbij wat extra hulp goed gebruiken.

 Voorwaarden om mee te doen aan VoorZorg:

  • Je bent jonger dan 25 jaar
  • Je bent zwanger van je eerste kind
  • Je bent maximaal 28 weken zwanger
  • Je opleidingsniveau is niet hoger dan MBO 2
  • Je spreekt en begrijpt de Nederlandse taal
  • Je woont in de gemeente Leidschendam-Voorburg

Hulp van VoorZorg is gratis. Je krijgt hulp van een vaste jeugdverpleegkundige die bij je thuis komt. De huisbezoeken beginnen tijdens je zwangerschap en duren tot je kind twee jaar oud is. Samen werken jullie aan de gezondheid, de ontwikkeling en opvoeding van je kind en kijken jullie naar jouw wensen voor de toekomst. De jeugdverpleegkundige praat met je over wat je nodig hebt voor je kind, hoe je je voorbereid op de bevalling, hoe je leven eruit gaat zien met een kind en andere dingen waar je als ouder mee te maken krijgt.

Meer informatie
Wil je weten of VoorZorg iets voor jou is? Stuur dan een mail naar info@jgzzhw.nl of bel met ons Contactbureau 088 054 99 99. 
Je kunt het ook bespreken met je verloskundige, huisarts, medisch maatschappelijk werker, buurtteam of school. Zij kunnen contact met ons opnemen.

Klik hier voor algemene informatie over VoorZorg.