De JGZ vaccinatiedagen beginnen weer

JGZ vaccinatiedagen

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, organiseren we vaccinatiedagen in de verschillende gemeenten uit onze regio.

JGZ vaccinatiedagen 

We zijn er klaar voor! Deze week starten de JGZ vaccinatiedagen weer. We trappen op woensdag 9 maart af in de sporthal van Zoetermeer. De komende weken staan wij voor kinderen en jongeren uit de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Westland, Wassenaar en Zoetermeer klaar.

Welke vaccinaties?
Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, organiseren we vaccinatiedagen in de verschillende gemeenten uit onze regio. Dit geldt voor de DTP/BMR, HPV en meningokokken prik. Je ontvangt een uitnodiging om je kind te laten vaccineren in één van de sporthallen.

HPV-prik voor jongens
Voor het eerst worden er nu ook jongens tussen de 10 en 13 jaar, opgeroepen voor de HPV-prik tegen verschillende soorten kanker. 

Toestemming
Volgens de wet moet JGZ toestemming vragen om vaccinatie- en persoonsgegevens uit te mogen wisselen met het RIVM. Dat doen we graag zorgvuldig via de vaccinatiebrief die je per post ontvangt. Neem deze mee naar de sporthallen.

Meer lezen over toestemming? Bekijk de website van het Rijksvaccinatieprogramma.

Meer informatie over vaccinaties

Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten prikken die je bij JGZ kan halen.

JGZ vaccinatiedagen