Afspraakherinnering per sms

Een afspraak is snel gemaakt. Hoe vervelend is het om een afspraak te vergeten. Een geheugensteuntje biedt uitkomst. Wij sturen daarom een herinnering aan de afspraak op het consultatiebureau. Dat gebeurt door middel van een automatisch sms’je. Iedereen die een mobiel telefoonnummer bij ons heeft opgegeven krijgt 3 dagen voorafgaand aan een afspraak een berichtje. Een sms’je met daarin de datum en het tijdstip van uw afspraak bij ons. De sms-dienst is een extra service. Het kost u niets.

Misschien kent u de afspraakherinnering al, veel ziekenhuizen werken ermee. Uit ervaring blijkt dat patiënten het een prettige service vinden. Het leidt tot minder vergeten afspraken. De sms kan iemand ook helpen inzien dat de afspraak misschien verzet moet worden naar een moment dat het beter uitkomt. Hierdoor kan een ander weer sneller geholpen worden.

Ontvangt u liever geen sms'jes van de JGZ, dan kunt u dat aangeven bij uw eerstvolgende bezoek aan ons. De assistente zorgt er dan direct voor dat er geen herinneringsberichten meer naar uw nummer worden gestuurd. U kunt ook bellen naar ons Contactbureau, en aangeven dat u geen gebruik wilt maken van de sms-service. Wij zorgen dan dat dit in uw gegevens verwerkt wordt.