Puber

Als je kind een puber is en op de middelbare school zit, voeren we het gezondheidsonderzoek uit op school. Dit onderzoek is gericht op de jongere zelf.

Puber

Als je kind een puber is en op de middelbare school zit, voeren we het gezondheidsonderzoek uit op school. Dit onderzoek is gericht op de jongere zelf. Maar ook als ouder kun je nog steeds terecht met vragen of zorgen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van jouw zoon of dochter.

Gezondheidsonderzoek in klas 1 of 2

Jouw zoon of dochter vult in de klas een vragenlijst in. Daarna vindt er een individueel onderzoek plaats. De jeugdverpleegkundige meet de lengte en het gewicht en voert met jouw kind een gesprek over dingen die jouw kind bezighouden. Hoe gaat het op school, met vrienden, thuis en met de gezondheid? Als blijkt dat er mogelijk problemen zijn, dan bespreekt de jeugdverpleegkundige samen met jou wat nodig is om tot een oplossing te komen.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker voor meisjes

Als meisjes twaalf jaar zijn, ontvangen ze een oproep voor een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De prik beschermt tegen het HPV-virus.

Meningokokken prik 

Alle kinderen ontvangen in het jaar dat ze 14 worden een persoonlijke oproep. Één prik is voldoende om je ten minste 5 jaar te beschermen tegen meningokokkenziekte.

Cursusaanbod 'Puber'

Cursussen

Puber in huis (online)

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt informatie over de diverse veranderingen in de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein . Hoe houd ik contact met mijn puber en hoe ga ik om met het gedrag van mijn puber?

Lees meer
Cursussen

Puber in huis

Tijdens deze cursus (6 bijeenkomsten) krijg je informatie over de veranderingen in de pubertijd, de ontwikkeling van het puberbrein, experimenteren met drugs en alcohol maar ook over luisteren, praten en overleggen met een puber en op welke manier u grenzen kan te stellen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor pubers?

Op www.opvoeden.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden van je puber.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn puber?

Heb je vragen of zorgen over je puber? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.