Puber

Als je kind een puber is en op de middelbare school zit, voeren we het gezondheidsonderzoek uit op school. Dit onderzoek is gericht op de jongere zelf.

Puber

Als je kind een puber is en op de middelbare school zit, voeren we het gezondheidsonderzoek uit op school. Dit onderzoek is gericht op de jongere zelf. Maar ook als ouder kun je nog steeds terecht met vragen of zorgen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van jouw zoon of dochter.

Gezondheidsonderzoek in klas 1 of 2

Alle leerlingen in de klas worden gemeten en gewogen. Daarna vullen ze in de klas een digitale vragenlijst in. Hoe gaat het op school, met vrienden, thuis en met de gezondheid? De leerlingen krijgen meteen de uitslag. Ze zien wat goed gaat en wat beter kan. Per onderwerp krijgen ze praktische tips, adviezen en links naar betrouwbare websites. Als blijkt dat er mogelijk problemen zijn, dan nodigt de jeugdverpleegkundige je zoon of dochter uit voor een gesprek. Dat gebeurt ook als jij als ouder aangeeft dat je vragen of zorgen hebt, of als de mentor dat doet. Na afloop van het gesprek krijgt je kind een brief mee, waarin staat over welke onderwerpen is gesproken. Zijn er bijzonderheden, dan neemt de jeugdverpleegkundige contact op met de ouders.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker voor meisjes

Als meisjes twaalf jaar zijn, ontvangen ze een oproep voor een vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. De prik beschermt tegen het HPV-virus.

Meningokokken prik 

Alle kinderen ontvangen in het jaar dat ze 14 worden een persoonlijke oproep. Één prik is voldoende om je ten minste 5 jaar te beschermen tegen meningokokkenziekte.

Cursusaanbod 'Puber'

Cursussen

Puber in huis (online)

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt informatie over de diverse veranderingen in de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein. Hoe houd ik contact met mijn puber en hoe ga ik om met het gedrag van mijn puber?

Lees meer

Veelgestelde vragen

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor pubers?

Op www.opvoeden.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden van je puber.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn puber?

Heb je vragen of zorgen over je puber? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.