Peuter

De peutertijd is niet alleen voor de peuter zelf een grote ontdekkingsreis, maar ook voor jou als ouder valt er veel te ontdekken. Met name op het gebied van de opvoeding.

Peuter

De peutertijd is niet alleen voor de peuter zelf een grote ontdekkingsreis, maar ook voor jou als ouder valt er veel te ontdekken. Met name op het gebied van de opvoeding. Het is namelijk een intensieve periode vol grappige en aandoenlijke momenten, zoals de eerste stapjes en woordjes. Maar ook met momenten waarin je peuter grenzen verkent, dwarsligt of snel boos is. Heb je daar vragen over? Bij het consultatiebureau ben je aan het juiste adres.

Naar het consultatiebureau

Als je kind 1 jaar is geworden, neemt het aantal bezoeken aan het consultatiebureau af. Maar we blijven jou en je kind volgen. Bij elk bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling.


Vragen over de opvoeding van jouw peuter?

Opvoeden lijkt eenvoudig, maar soms is advies fijn. Daarom kun je ook met alledaagse vragen over bijvoorbeeld de opvoeding, wonen, geld, kinderopvang of andere dingen rondom de verzorging van je peuter bij ons terecht. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Vaccinaties

Als je kind 14 maanden is, krijgt het twee vaccinaties. Daarmee is je peuter voorlopig goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.

Extra afspraak

Wil je een extra afspraak maken of wil je een jeugdarts of jeugdverpleegkundige spreken? Bel dan naar het Contactbureau van JGZ.

Cursusaanbod 'Peuter'

Cursussen

Opvoeden in twee culturen

Deze training biedt opvoedondersteuning aan ouders om vaardigheden over opvoeding te vergroten. Er is een Arabisch sprekende tolk aanwezig. Er zal ook iemand zijn om met de kinderen te spelen.

Lees meer
Cursussen

Peuter in zicht

In de cursus Peuter in zicht komt de ontwikkeling van de peuter aan de orde. Het is een interactieve cursus waarbij er gelegenheid is om met andere ouders de ervaringen delen. Daarnaast leren de ouders vaardigheden aan de hand van de onderwerpen steunen, stimuleren en sturen.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht met vragen over mijn peuter?

Heb je vragen of zorgen over je kindje? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.

Ik wil een VVE-verklaring. Hoe regel ik dit?

Neem contact op met het Contactbureau. Zij regelen een terugbelverzoek met de jeugdverpleegkundige van jouw consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige neemt contact met je op en bespreekt de opties.

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor peuters?

Op www.opvoeden.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden en verzorgen van je peuter.