Baby

We zien je snel. Vlak na de geboorte van je baby staan we voor je klaar als het gaat om de gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van jouw kind.

Baby

Ga je binnenkort bevallen of ben je net bevallen? Dan maken we vast snel kennis. Want al vlak na de geboorte van jouw baby staan wij voor je klaar als het gaat om de gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van jouw kind. Op het consultatiebureau doen we een gehoortest, meten en wegen we jouw baby en geven we de eerste vaccinaties. En heb je vragen over bijvoorbeeld voeding, darmkrampjes, huilen en de speen? dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Geboortemelding

Je kind aanmelden voor het consultatiebureau? Dat kan via de geboortemelder.

Gehoortest

Vlak na de geboorte controleren we of je baby goed kan horen. Deze gehoortest vindt plaats op één van onze locaties. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging met informatie.

Hielprik

Binnen zeven dagen na de geboorte komt de verloskundige bij je langs voor een hielprik.

Zuigelingen huisbezoek

De jeugdverpleegkundige komt binnen twee weken na de bevalling bij je thuis om te horen of alles goed gaat. Natuurlijk maakt ze eerst een afspraak. Je kunt bij haar terecht voor advies over de verzorging, groei, voeding en ontwikkeling van je baby.

Naar het consultatiebureau

In het eerste jaar kom je regelmatig met je baby bij ons op consult. Bij een bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling. We testen de oren en voeren een oogtest uit. Verder kijken we of je kind geen heupafwijking heeft en of het hart en de longen in orde zijn. Daarnaast geven we vaccinaties tegen infectieziekten. Maak jij je zich ergens zorgen over? Vertel het ons, dan letten we daar extra op.

Assistentie weegt baby


Bekijk alle contactmomenten

Cursusaanbod 'Baby'

Er zijn helaas geen cursussen beschikbaar voor levensfase: Baby. Probeer het later nog eens.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor baby's?

Op www.opvoeden.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden en verzorgen van je baby.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn baby?

Heb je vragen of zorgen over je kindje? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.