Tiener

Als je kind een tiener is en op de middelbare school zit, voeren we het gezondheidsonderzoek uit op school. Dit onderzoek is gericht op de jongere zelf.

Tiener

Als je kind een tiener is en op de middelbare school zit, voeren we het gezondheidsonderzoek uit op school. Dit onderzoek is gericht op de jongere zelf. Maar ook als ouder kun je nog steeds terecht met vragen of zorgen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van jouw zoon of dochter.

Vaccinatie tegen tegen diverse soorten kanker

Elk kind krijgt een oproep voor de HPV vaccinatie. Met twee prikken ben je optimaal beschermd. 

Meningokokken prik

Alle kinderen ontvangen in het jaar dat ze 14 worden een persoonlijke oproep. Één prik is voldoende om je ten minste 5 jaar te beschermen tegen meningokokkenziekte.

Gezondheidsonderzoek in klas 1 of 2

Alle leerlingen in de klas worden gemeten en gewogen. Daarna vullen ze in de klas een digitale vragenlijst in. Hoe gaat het op school, met vrienden, thuis en met de gezondheid? De leerlingen krijgen meteen de uitslag. Ze zien wat goed gaat en wat beter kan. Per onderwerp krijgen ze praktische tips en links naar betrouwbare websites. Als blijkt dat er mogelijk problemen zijn, dan nodigt de jeugdverpleegkundige je zoon of dochter uit voor een gesprek. Dat gebeurt ook als jij als ouder aangeeft dat je vragen of zorgen hebt, of als de mentor dat doet. Na afloop van het gesprek krijgt je kind een brief mee, waarin staat over welke onderwerpen is gesproken. Zijn er bijzonderheden, dan neemt de jeugdverpleegkundige contact op met de ouders.

Gezondheidsonderzoeken klas 1 en 2

Cursusaanbod 'Tiener'

Voor Arabisch sprekende ouders

Opvoeden in twee culturen

Deze training biedt opvoedondersteuning aan ouders om vaardigheden over opvoeding te vergroten. Er is een Arabisch sprekende tolk aanwezig. Er is ook iemand om met de kinderen te spelen.

Omgaan met pubers

Wil je meer weten over wat er in het hoofd van je puber omgaat en hoe je samen kunt zorgen voor een fijne sfeer in huis? Dan is deze online cursus iets voor jou.

Een kijkje in het puberbrein

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt tijdens deze thema-avond informatie over de diverse ontwikkelingen van het puberbrein en het gedrag van je puber. Ook wordt besproken hoe je communicatie met je puber kunt verbeteren.

Veelgestelde vragen

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor pubers?

Op www.groeigids.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden van je puber.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn puber?

Heb je vragen of zorgen over je puber? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.