Peuter

De peutertijd is niet alleen voor de peuter zelf een grote ontdekkingsreis, maar ook voor jou als ouder valt er veel te ontdekken. Met name op het gebied van de opvoeding.

Peuter

De peutertijd is niet alleen voor de peuter zelf een grote ontdekkingsreis, maar ook voor jou als ouder valt er veel te ontdekken. Met name op het gebied van de opvoeding. Het is namelijk een intensieve periode vol grappige en aandoenlijke momenten, zoals de eerste stapjes en woordjes. Maar ook met momenten waarin je peuter grenzen verkent, dwarsligt of snel boos is. Heb je daar vragen over? Bij het consultatiebureau ben je aan het juiste adres.

Naar het consultatiebureau

Als je kind 1 jaar is geworden, neemt het aantal bezoeken aan het consultatiebureau af. Maar we blijven jou en je kind volgen. Bij elk bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling.

We nemen graag de tijd voor jou en je kind. Om de bezoeken aan het consultatiebureau zo goed mogelijk te laten verlopen en de wachttijden zo kort mogelijk te houden hanteren we een paar 'spelregels'.


Vragen over de opvoeding van jouw peuter?

Opvoeden lijkt eenvoudig, maar soms is advies fijn. Daarom kun je ook met alledaagse vragen over bijvoorbeeld de opvoeding, wonen, geld, kinderopvang of andere dingen rondom de verzorging van je peuter bij ons terecht. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Vaccinaties

Als je kind 14 maanden is, krijgt het twee vaccinaties. Daarmee is je peuter voorlopig goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.

Extra afspraak

Wil je een extra afspraak maken of wil je een jeugdarts of jeugdverpleegkundige spreken? Bel dan naar het Contactbureau van JGZ.

Cursusaanbod 'Peuter'

De kracht van Positief Opvoeden

Iedere ouder heeft zo zijn eigen manier van opvoeden. Je doet je best, maar het is niet altijd makkelijk. Stoor jij je wel eens aan het gedrag van je kind? Ben je onzeker of geeft het je stress? De methode Positief Opvoeden kan je helpen. Je leert je kind beter te begrijpen.

Peuter-ontwikkeling

Bij deze thema-avond staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve avond waar ervaringen met andere ouders uitgewisseld kunnen worden. We zullen met elkaar ingaan op de lastige momenten waar je als ouder van een peuter mee te maken kan krijgen.

Peuter-ontwikkeling

Bij deze thema-avond staat de ontwikkeling van je peuter centraal. Het is een interactieve avond waar ervaringen met andere ouders uitgewisseld kunnen worden. We zullen met elkaar ingaan op de lastige momenten waar je als ouder van een peuter mee te maken kan krijgen.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht met vragen over mijn peuter?

Heb je vragen of zorgen over je kindje? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor peuters?

Op www.opvoeden.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden en verzorgen van je peuter.

Ik wil een VVE-verklaring. Hoe regel ik dit?

Neem contact op met het Contactbureau. Zij regelen een terugbelverzoek met de jeugdverpleegkundige van jouw consultatiebureau. De jeugdverpleegkundige neemt contact met je op en bespreekt de opties.

Wanneer begin ik met tandpoetsen bij mijn peuter?

Gemiddeld breken rond de leeftijd van 6 maanden de eerste tandjes door. Begin direct met tandenpoetsen zodra je het eerste puntje van het tandje ziet doorkomen. Met een kleine borstel kom je makkelijk bij alle tanden en kiezen. Gebruik een peutertandenborstel met zachte haren. Extra tips voor bij het tandenpoetsen lees je op de website van opvoeden.nl.