Jongere

Het laatste contact dat wij met kinderen hebben voordat zij de stap naar volwassenheid maken, is het ‘Jongerencontactmoment’ dat we uitvoeren bij leerlingen van klas 3 vmbo, 4 havo of vwo.

Jongere

Het laatste contact dat wij met kinderen hebben voordat zij de stap naar volwassenheid maken, is het ‘Jongerencontactmoment’ dat we uitvoeren bij leerlingen van klas 3 vmbo, 4 havo of vwo. Ouders hebben niet altijd zicht op hoe het met hun jongvolwassen kind gaat. En niet alle jongeren worden zonder moeite volwassen. Heb je zorgen over hoe jouw kind zich in deze fase ontwikkelt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Het Jongerencontactmoment

Leerlingen van klas 3 vmbo en 4 havo of vwo, worden gevraagd een persoonlijke online vragenlijst in te vullen. Ook wordt verwezen naar de website www.jouwggd.nl. Door de vragenlijst in te vullen en over dezelfde onderwerpen te lezen op 'jouwGGD', worden de jongeren gestimuleerd om na denken over allerlei onderwerpen die met hun gezondheid te maken hebben. De jongeren kunnen naar aanleiding van de vragenlijst in gesprek gaan met onze jeugdverpleegkundige en alle vragen stellen die ze bezighouden.

Gezonde leefstijl

De vragenlijsten geven ons inzicht in eventuele gezondheidsrisico’s. Op basis hiervan geven wij ondersteuning en advies. Het doel: jongeren de mogelijkheid bieden om zich bewust te worden van hun eigen gezondheid en gedrag, en hen stimuleren om gezonde keuzes te maken. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding. Want een gezonde leefstijl op jonge leeftijd, voorkomt problemen met de gezondheid op latere leeftijd.

Meningokokken prik

Alle 14-jarigen krijgen een oproep voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte.

Cursusaanbod 'Jongere'

Voor Arabisch sprekende ouders

Opvoeden in twee culturen

Deze training biedt opvoedondersteuning aan ouders om vaardigheden over opvoeding te vergroten. Er is een Arabisch sprekende tolk aanwezig. Er is ook iemand om met de kinderen te spelen.

Een kijkje in het puberbrein

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt tijdens deze thema-avond informatie over de diverse ontwikkelingen van het puberbrein en het gedrag van je puber. Ook wordt besproken hoe je communicatie met je puber kunt verbeteren.

Puber in huis

Wat verandert er allemaal in de puberteit? Je ontvangt informatie over de diverse veranderingen in de puberteit en de ontwikkeling van het puberbrein. Hoe houd ik contact met mijn puber en hoe ga ik om met het gedrag van mijn puber?

Veelgestelde vragen

Waar vind ik betrouwbare opvoedinformatie voor jongeren?

Op www.groeigids.nl vind je veel betrouwbare informatie over het opvoeden van je puber.

Waar kan ik terecht met vragen over mijn kind?

Heb je vragen of zorgen over je kind? Bel naar het Contactbureau, we staan voor je klaar.