Bericht van Jet

Jet van JGZ
Ik ben Jet van JGZ. Elke dag komen kinderen met hun ouders bij mij op het consultatiebureau. Oudere kinderen zie ik bij het gezondheidsonderzoek op school. Ik geef ouders advies over de gezondheid, verzorging en het opvoeden van hun kind. Ik deel mijn ervaringen en tips graag.
Babyzwemmen: plezier voor jou en je kindje

Babyzwemmen: plezier voor jou en je kindje

Baby’s hebben vaak van nature een voorliefde voor water. Logisch ook als je bedenkt dat ze negen maanden in een waterzak hebben rond gedobberd. Niet alleen in het babybadje, ook in het zwembad beleeft je kindje vaak veel plezier. Babyzwemmen is daarom een leuke activiteit voor jullie samen. Maar waar moet je op letten als je gaat babyzwemmen?
Ramadan en kinderen

Ramadan en kinderen

De ramadan is een periode waarin niet alleen veel volwassenen, maar ook kinderen een maand lang tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Vermoeidheid en concentratieproblemen kunnen vooral ook bij kinderen een rol gaan spelen. Hoe komt je kind goed en gezond de ramadan door?
Dextrose tijdens het eindexamen. Slim of onverstandig?

Dextrose tijdens het eindexamen. Slim of onverstandig?

De eindexamenperiode is een spannende tijd en een goede concentratie is essentieel. Aangeraden wordt om voldoende te slapen, gezond te eten, regelmatig te ontspannen en veel water te drinken. Daarnaast gebruiken veel jongeren tijdens het eindexamen energybooster, zoals Dextro Energy. Maar helpt je dit wel echt? En is het verstandig dextrose te gebruiken?
Je puber alleen op vakantie

Je puber alleen op vakantie

Als ouder van een puber zoon of dochter krijg je er vroeg of laat mee te maken: je kind wil alleen op vakantie. Belangrijk is het dat jij er op vertrouwd dat jouw kind er aan toe is om zelfstandig op vakantie te gaan. Dit heeft te maken met de zelfredzaamheid van je kind. Wanneer je zoon of dochter in staat is om alles zelf te kunnen plannen, regelen en de vakantie zelf kan betalen, kan hij of zij ook alleen op vakantie. Maak afspraken die reëel zijn waar jullie allebei mee kunnen leven. Natuurlijk weet je nooit zeker of je kind zich aan alle afspraken zal houden, je bent er immers niet bij om het te controleren. Toch blijkt dat kinderen die samen met hun ouders afspraken gemaakt hebben deze niet zo snel overtreden.
Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren

Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren

Als je jong bent is je leventje vrij zorgeloos, zou je denken. Toch kunnen kinderen flink piekeren, bijvoorbeeld over school en huiswerk. Met name 10-jarigen en tieners die vroeg puberen, zijn de grootste piekeraars. Hoe kunnen ouders hun kind helpen om nare gedachtes onder controle te krijgen?
Op Facebook is Jet het gezicht van de #JGZ. Jet deelt handige adviezen, tips, grappige filmpjes en leuke anekdotes @ facebook.com/Jet-van-de-JGZ @JGZZHW
Wees zuinig op je oren

Wees zuinig op je oren

Steeds meer jongeren lopen gehoorschade op. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar, hun gehoor waarschijnlijk beschadigen door naar teveel decibellen te luisteren. Hoe kun je dat voorkomen?
Opgeruimd slaapt lekker

Opgeruimd slaapt lekker

Een slechte luchtkwaliteit in tienerslaapkamers heeft gevolgen voor de schoolresultaten. Dat blijkt uit een Engels onderzoek. Met name jongeren ventileren hun kamer niet genoeg.