Baby

Gaat u binnenkort bevallen of bent u net bevallen? Dan maken we vast snel kennis. Want al vlak na de geboorte van uw baby staan wij voor u klaar als het gaat om de gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van uw kind. Op het consultatiebureau doen we een gehoortest, meten en wegen we uw baby en geven we de eerste vaccinaties. En heeft u vragen over bijvoorbeeld voeding, darmkrampjes, huilen en de speen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Geboortemelding

Uw kind aanmelden voor het consultatiebureau? Dat kan via de geboortemelding.

Gehoortest

Vlak na de geboorte controleren we of uw baby goed kan horen. Deze gehoortest vindt plaats op een van onze locaties. U ontvangt hiervoor een uitnodiging met informatie.

Huisbezoek

De jeugdverpleegkundige komt binnen twee weken na de bevalling bij u thuis om te horen of alles goed gaat. Natuurlijk maakt ze eerst een afspraak. U kunt bij haar terecht voor advies over de verzorging, groei, voeding en ontwikkeling van uw baby.

Naar het consultatiebureau

In het eerste jaar komt u regelmatig met uw baby bij ons op consult. Bij een bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling van uw baby. We testen de oren en voeren een oogtest uit. Verder kijken we of uw kind geen heupafwijking heeft en of het hart en de longen in orde zijn. Daarnaast geven we vaccinaties tegen infectieziekten. Maakt u zich ergens zorgen over? Vertel het ons, dan letten we daar extra op.

Ook voor ouders

Hoe ervaart u het om ouder te zijn? Zijn er zorgen over wonen, geld, kinderopvang of zijn er andere dingen die de verzorging van uw kind lastig maken? We bekijken samen wat er mogelijk is om die zorgen weg te nemen.

Vaccinaties

In het eerste levensjaar krijgt uw baby een aantal vaccinaties. Daarmee is uw kind voorlopig goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.

Meer weten over vaccinaties?

Inloopspreekuur

Eén keer per week kunt u bij al onze locaties terecht voor het inloopspreekuur. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Net als bij de reguliere spreekuren, kunt u hier vragen stellen over de verzorging en voeding van uw kind. Ook is het tijdens het inloopspreekuur mogelijk om uw baby extra te laten wegen.

Kijk hier voor de inloopspreekuren op onze locaties.

Telefonisch spreekuur

Heeft u een vraag waarmee u niet kunt wachten tot de volgende afspraak, bijvoorbeeld over pijn na vaccinatie of voeding? Bel dan naar ons telefonisch spreekuur (elke werkdag van 8.30 – 12.30 uur): 088 – 054 99 99 (keuze 2).

Wanneer gaat u naar JGZ en wanneer naar de huisarts?

De huisarts is er voor zieke kinderen. Wij adviseren u om de huisarts te bellen als:

  • Uw kind ziek is en/of koorts heeft.
  • U zich ongerust maakt over de gezondheid van uw kind.
  • Uw baby slecht of niet krachtig drinkt (baby’s drogen snel uit, dus houd dit goed in de gaten).

JGZ is er om te voorkomen dat uw kind ziek wordt. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over de verzorging, voeding, opvoeding en ontwikkeling van uw kind. En voor vaccinaties.