Baby

Ga je binnenkort bevallen of ben je net bevallen? Dan maken we vast snel kennis. Want al vlak na de geboorte van jouw baby staan wij voor je klaar als het gaat om de gezondheid, opvoeding en ontwikkeling van jouw kind. Op het consultatiebureau doen we een gehoortest, meten en wegen we jouw baby en geven we de eerste vaccinaties. En heb je vragen over bijvoorbeeld voeding, darmkrampjes, huilen en de speen, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Geboortemelding

Jouw kind aanmelden voor het consultatiebureau? Dat kan via de geboortemelding.

Gehoortest

Vlak na de geboorte controleren we of je baby goed kan horen. Deze gehoortest vindt plaats op een van onze locaties. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging met informatie.

Hielprik

Binnen zeven dagen na de geboorte komt de verloskundige bij je langs voor een hielprik.

Huisbezoek

De jeugdverpleegkundige komt binnen twee weken na de bevalling bij je thuis om te horen of alles goed gaat. Natuurlijk maakt ze eerst een afspraak. Je kunt bij haar terecht voor advies over de verzorging, groei, voeding en ontwikkeling van je baby.

Naar het consultatiebureau

In het eerste jaar kom je regelmatig met je baby bij ons op consult. Bij een bezoek controleren we de groei, het gewicht en de ontwikkeling. We testen de oren en voeren een oogtest uit. Verder kijken we of je kind geen heupafwijking heeft en of het hart en de longen in orde zijn. Daarnaast geven we vaccinaties tegen infectieziekten. Maak jij je zich ergens zorgen over? Vertel het ons, dan letten we daar extra op.

Ook voor ouders

Hoe ervaar jij het om ouder te zijn? Zijn er zorgen over wonen, geld, kinderopvang of zijn er andere dingen die de verzorging van je kind lastig maken? We bekijken samen wat er mogelijk is om die zorgen weg te nemen.

Vaccinaties

In het eerste levensjaar krijgt je baby een aantal vaccinaties. Daarmee is je kind voorlopig goed beschermd tegen een groot aantal infectieziekten.

Meer weten over vaccinaties?

Inloopspreekuur

Eén keer per week kun je bij al onze locaties terecht voor het inloopspreekuur. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken. Net als bij de reguliere spreekuren, kun je hier vragen stellen over de verzorging en voeding van je kind. Ook is het tijdens het inloopspreekuur mogelijk om je baby extra te laten wegen.

Kijk hier voor de inloopspreekuren op onze locaties.

Telefonisch spreekuur

Heb je een vraag? Dan staan we voor je klaar. Je kunt maandag t/m vrijdag tussen 08.00-17.00 uur bellen of Whatsappen met een jeudverpleegkundige.
Telefoon: 088 - 054 99 99 en Whatsapp: 085 - 808 15 67

Wanneer ga je naar JGZ en wanneer naar de huisarts?

De huisarts is er voor zieke kinderen. Wij adviseren je om de huisarts te bellen als:

  • Je kind ziek is en/of koorts heeft.
  • Jij je ongerust maakt over de gezondheid van je kind.
  • Je baby slecht of niet krachtig drinkt (baby’s drogen snel uit, dus houd dit goed in de gaten).

JGZ is er om te voorkomen dat je kind ziek wordt. Je kunt bij ons terecht met al jouw vragen over de verzorging, voeding, opvoeding en ontwikkeling van je kind. En voor vaccinaties.